Skal det være landevej eller mountainbike?

MTB

Skal du ud og investere i en ny cykel, men kan du ikke helt beslutte dig for hvilken, så læs med her og bliv klogere. Måske det kan hjælpe dig med at træffe din beslutning, eller i hvert fald lette din beslutning en smule.

Skoven eller landevejen?

Det første spørgsmål du skal stille dig selv er, om du synes det er sjovest at køre på landevejen eller i skoven? For synes du det første, så skal du klart vælge en racercykel, altså en landevejscykel. Synes du derimod at det er sjovest at cykle i skoven, så er en mountain bike det rigtige valg for dig. Det kan dog være svært at afgøre så groft, om man er til skoven eller landevejen. Mange motionister synes begge dele er sjovt, og ejer måske også begge slags cykler. Der er noget fascinerende ved dem begge to. Landevejscykling er nok det mest kendte på verdensplan, hvor der også findes utrolig mange professionelle cykelryttere og cykelløb. Men herhjemme er mountain bike for alvor begyndt at vinde frem, og rigtig mange voksne har fået øjnene op for dette, og er begyndt at cykle utrolig meget i skovene, og deltage i nogle af de mange mountain bike løb, som der afholdes hver eneste uge.

Prisen for en cykel

Prisen for en landevejscykel og en mountain bike cykel kan svinge meget, alt efter hvilken model man vælger, og hvor meget udstyr du kræver, at den skal have. Med udstyr tænkes der på, hvilket materiale den skal være fremstillet af; om det skal være en aluminium cykel eller en carbon cykel. Carbon cykler er de dyreste, og mest luksuriøse modeller, og dem i bedst kvalitet, og det anbefales da også, at købe aluminium, uanset om det er til landevej eller som en mountain bike. Igen kan prisen dog godt variere meget, uanset hvilken form for carbon cykel der er tale om.

Indenfor cykelbranchen findes der mange forskellige producenter, og derfor også mange forskellige priser. Men en god landevejscykel eller mountain bike cykel starter fra omtrent 8000 DKK og opefter. For 8000 kr. kan man få utrolig meget god cykel, og samtidig en rigtig god kvalitet. Og forskellen er bestemt større, ved at vælge en cykel til 8000 – 10000 kr., fremfor en til 4000 kr., sammenlignet med at vælge en til 12000 kr. Dog ikke at sige, at en cykel til 12000 kr. ikke er bedre end den til 8000 kr., men forskellen er som regel størst i starten, og derefter er det kun mindre dele af cykel, som kan være lettere, eller fremstillet af endnu bedre materiale. Som professionel vil man med garanti kunne mærke en stor forskel, men som almindelig motionist, så kan en cykel til 8000 kr., uanset om det skal være en landevejs eller en mountainbike, være et super valg.

MTB

MTB

Be the first to comment on "Skal det være landevej eller mountainbike?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*