Vælg det rette regntøj, når du kører MTB

Når man kører mountainbike, er man dus med alle vejrets facetter, og derfor oplever man som MTB cyklist alt fra regn og slud til selv den stiveste kuling eller den varmeste sommerdag.

At være i skoven i flere timer kan derfor hurtigt blive en våd og kold fornøjelse, hvis man kender bare lidt til det danske vejr.

Når det går stærkt ned ad bakke og vinden står imod én, kan det derfor være rart med et godt, beskyttende og ikke mindst vindtæt regnsæt.

Hvad skal regnsættet så kunne?

Der er flere forskellige ting et regnsæt skal kunne, når man bruger det på cykelstien i skoven. Mange af tingene man her forventer sig af regnsættet er generelle funktioner, man antager at regnsættet har, men nogle funktioner kan være ekstra gode at regnsættet har.

Funktioner der er vigtige for regnsættet er:

  • Vand- og vindafvisning
  • Behandlet overflade
  • Reflekser
  • God pasform
  • Højt placerede lommer
  • Høj og indsnørebar hætte

Først og fremmest bør regnsættet, man har på når man cykler være stærkt vand- og vindafvisende. Det er vigtigt, fordi man hurtigt bliver kold og stiv i kroppen, hvis man får vand ind på kroppen.

En behandlet overflade eller et stof som Gore-Tex er alfa omega, da det skyr vand bedre, men også er nemmere at rengøre, hvis turen i skoven bød på mudder sprøjtende om begge ører. Når først mudderet er tørt er dermed nemmere at banke af, da det krakelerer og ikke sætter sig fast og giver mærker i regnsættet.

Reflekser er vigtige på et regnsæt af åbenlyse grunde – det giver bedre sikkerhed når der er mørkt, og man møder andre cyklende på cykelstien.

En god pasform på regntøjet hjælper til bevægeligheden undervejs, og skal man rejse sig fra sædet eller bukke sig forover på grund af en gren, ja så er det en god idé med et regnsæt som har en smule at give af.

Højt placerede lommer kan gøre det nemmere at have en smartphone eller sine nøgler med, uden at det bliver skadet af vand. Smartphonen kan i øvrigt være fin at have med til enten at opmåle ruten undervejs eller vise vej, hvis man mister retningsfornemmelsen.

En høj og indsnørebar hætte er smart til de kolde dage, hvor vinden suser om ørerne. Derudover kan en skygge på hætten være smart til at få vandet væk fra øjnene.

Der er altså flere ting, man skal være opmærksom på, når man går på jagt efter et godt regnsæt – og de oplistede funktioner gavner ikke kun i MTB regi, men også til hverdagsbrug, og bør være noget man kigger efter uanset hvad.

Et eksempel på regnsæt, der opfylder disse krav, kunne være et funktionelt regnsæt fra Helly Hansen. Regnsættene fra Helly Hansen er udviklede af nordmænd, som forstår sig på et koldt og ruskende vejr, og derfor er regnsættene ideelle at vælge, når man udvælger sig sit regnsæt.

Regnsættene fra Helly Hansen har den karakteristiske høje krave i forlængelse af hætten og gør at regnen ikke kommer i kontakt med ansigtet.

Et regnsæt fra Helly Hansen opfylder på mange måder derfor de opstillede krav til et godt regnsæt.

Be the first to comment on "Vælg det rette regntøj, når du kører MTB"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*