Motionscyklist? Sådan træner du, når cyklen er parkeret

cykler

Motionscykling er en sportsgren, der bliver stadig mere og mere populær blandt os danskere. Det skyldes nok, at vi altid har været et cykelfolk. At bruge cyklen som et praktisk transportmiddel har længe været en fast tradition blandt danskerne. Det er således ikke underligt, at vi med motionscyklen tager den skridtet videre.
Med denne form for cykling er det nemlig ikke praktikken, men motionen, som er i centrum. Man cykler ikke nødvendigvis for at komme fra a til b, men for at træne konditionen, få gang i kroppen og nyde den smukke natur og den friske luft.

Motionscykling er en sæsonsport

I modsætning til mange andre sportsgrene, som foregår i en lukket hal, så er motionscykling en sport, som foregår ude i det fri. Det er skønt, fordi man får muligheden for at komme lidt mere i kontakt med naturen.
Men det kan også udgøre en udfordring, fordi sporten så uvægerligt bliver mere sæsonbetinget. Det er perfekt at cykle om sommeren, det tidlige efterår og det sene forår. Men når vinteren kommer med sne, slud og vind, så er mange motionscyklister nødt til at parkere cyklen i garagen – det er her at motionscyklen som træningsudstyr kommer ind i billedet.

Det er vigtigt at holde sig i gang

Det kan faktisk være et rigtig stort problem for mange motionscyklister, at de kan blive tvunget til at holde en pause i vinterperioden. Som bekendt er god form og muskler noget, som man skal holde ved lige. Når man holder så lang en pause, mister man rigtig meget af sit momentum.
Derfor er det enormt vigtigt for cyklister at holde sig i gang, også selvom cyklen er låst og parkeret. Der findes nemlig andre måder, man kan træne konditionen og cyklebenene på, mens der er minusgrader udenfor. Det handler bare om at finde det træningsudstyr, der virker for én.

Invester i en motionscykel til hjemmet

En oplagt måde at bevare formen og styrken hen over vinteren er ved at købe en motionscykel. En motionscykel er uden tvivl den måde, man kan komme tættest på en tur på den rigtige cykel. Det fede ved dette udstyr er, at den nemt kan stå i hjemmet.
Så kan man sætte den frem, når man får lyst til at cykle en tur. For eksempel kan man cykle, mens man ser fjernsyn eller hører musik. På cyklen kan man holde øje med hastighed, belastning for forbrænding imens man cykler.

Køb kettlebells

Kettlebells er noget ret klassisk udstyr til træning i hjemmet. Det er de, fordi kettlebells ikke fylder ret meget, og fordi man kan lave en masse forskellige øvelser med dem. kettlebells kan således både bruges til at træne arme, skuldre, lænd, numse og lår. Alle muskelgrupper, som er vigtige for motionscyklisten.
En rigtig god idé kan være et kombinere træningen på motionscyklen med træningen med kettlebells. På den måde holder man nemlig konditionen ved lige, samtidig med at man styrker og udvikler sine muskler. På den måde er man helt sikkert klar til at springe på cyklen igen, så snart foråret indtræffer.

Be the first to comment on "Motionscyklist? Sådan træner du, når cyklen er parkeret"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*