Motionscykling

Motionscykling

Interesserer du dig meget for cykling? Så kunne det måske være noget for dig, at starte op i en cykelklub, og kører nogle motionscykelløb herhjemme, og tage eventuelt tage på en tur til syden, og prøve kræfter med det legendariske motionscykelløb, La Marmotte; løbet i Frankrig, hvor flere af de helt store bjerge skal bestiges, heriblandt Alpe d’Huez.

 

Motionscykling er blevet utrolig populært herhjemme, og særligt de seneste 5 år har udviklingen taget fat for alvor, og der er kommet mange flere motionister til på vejene. Selvom vi herhjemme ikke har så spændende nogle forandringer, men primært kun kan byde på flad vej, og nogle ganske korte bakker, så er det alligevel utrolig fascinerende at cykle motionsløb herhjemme, og der findes også utrolig mange motionsklubber rundt om i landet.

Cykel et par ture om ugen, og kom ud og prøv kræfter med nogle af de mange forskellige motionsløb, som der afholdes hver weekend fra starter af april og frem til oktober måned, og så vil du få dig en rigtig god oplevelse.

 

Motionscykling i udlandet

At træne med en motionscykelklub byder som regel også på enkelte ture til udlandet, hvis man har tid og lyst til dette. Som regel planlægges der en tur om vinteren eller foråret, hvor man tager sydpå og kører på cykel i nogle utrolig lækre omgivelser.

Der findes dog også mange cykelture, som arrangeres af rejseselskaber, hvor man kan komme til udlandet og køre motionscykelløb. Særligt løbet La Marmotte er utrolig populært, da det afholdes op til Tour de France, og hvor cykelfeberen for alvor raser. Løbet er utrolig populært, og der deltager mange tusinde motionister hvert år. Det er i sandhed en oplevelse, som alle motionister bør opleve, hvis man har mod at cykle i det store bjerge.

Motionscykling

Motionscykling

 

Motionscykelløb for mountain bikes

En ting er de efterhånden mange landevejsløb, som afholdes for motionister hver weekend. Men mountain bike løb er også blevet utrolig populære herhjemme, og der er flere mountain bike løbere end nogensinde før. Det skyldes med garanti også den fantastiske natur, som vi i Danmark har at kunne tilbyde mountain bikere, og særligt de mange skove er sjove at cykle rundt ind.

Der afholdes hver weekend flere motionsløb for mountain bikere, og deltagerantallet er generelt stigende. Der afholdes alt fra skovløb til almindelige løb i byerne rundt om i landet, og alle løbene er yderst populære.

 

Generelt gør det sig gældende herhjemme, at alle motionsløb, uanset hvilke der er tale om, er yderst godt arrangeret, og arrangørerne er dygtige til, at gøre noget ud af løbene, sørge for god forplejning osv. Oftest er motionsløbene delt op i flere distancer, så der er noget for enhver smag – og form. Det har også en stor betydning for deltagerne, og man føler sig meget tryg og velkommen til alle motionsløbene, hvilket selvfølgelig spiller en væsentlig rolle. Samtidig er priserne også til at betale, således at alle har råd til at deltage i løbene.

1 Kommentar på "Motionscykling"

  1. Hejsa

    Det er en god artikel der er om motionscykling her. Men hvordan kommer man egentlig i gang? Altså jeg har købt en cykel( http://www.fribikeshop.dk/cykler/motion/racercykler/scott-solace-15-black-2015 ) men er i tvivl om hvordan jeg kommer i gang med at køre løb.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*