Guide: Sådan vælger du det rette regntøj til cykling

Eftersom det danske klima ikke kan kategoriseres som hverken tropisk eller subtropisk, bør man derfor være forberedt på regn og kulde, når man dyrker udendørs sport.

Cykling kender de fleste som en udendørs sport; en sport, der i den grad bliver udfordret, når det danske efterårs- og vinterklima sætter sig igennem. Hertil kommer et dilemma, som ingen cykelryttere i Norden kan komme udenom: Hvordan finder man det rette regntøj, der ikke generer, mens man cykler?

I denne artikel giver vi dig en guide, der hjælper dig med at vælge det rette regntøj, som du som motionscyklist kan have på, når du sætter dig i sadlen i de kolde måneder.

Åndbære materialer er vigtigt når du vælger regnbukser til cykling

Som motionscyklist er det super vigtigt at vælge regnbukser, der er lavet af åndbart materiale, for at undgå overophedning, mens du cykler. Hvorfor kan man ikke undvære regntøj, når man cykler?

Er du ude i landevejskørsel, hvor du får fart under pedalerne, afkøles du hurtigere, selv om du sveder. Særligt omkring knæenes højde kan temperaturen forekomme lavere. Men hvad har dette med regnbukser at gøre?

Derfor er cykelbukser ikke nok, når du dyrker motionscykling i det kolde halvår

De fleste motionscyklister kender til vigtigheden i at have sine ben dækkede, når det begynder at blive koldt. Formålet med at iføre sig cykelbukser, når sommeren går på hæld, er nemlig at beskytte knæene mod skader.

For knæet er nemlig kun beskyttet af et tyndt lag hud og sener. Derfor kan kulde omkring knæernes led og scener nemt få dem til at stivne – hvilket kan føre til alvorlige skader, mens du har sved på panden af at trampe i pedalerne.

Begynder det dertil at regne, afkøles dine knæ yderligere. Når dette sker, er cykelbukser ikke længere nok. Du vil være nødt til at beskytte dig mod regnvandet for både at undgå skader og sygdom.

Vælg den rette model til MTB og race

Uanset om du kører actionpræget MTB eller er hurtig på landevejens strækning med din racercykel, så er det vigtigt, at regnbukserne har fuld tæthed.

Det vil sige, at de gerne skal kunne holde til 10.000 mm. søjletryk, så du sikrer dig mod efterårets og vinterens regnbyger.

Dertil er det vigtigt, at du vælger regnbukser, der er af et let materiale – især hvis du dyrker racercykling. Har du et for tungt regnsæt, kan du nemt risikere at nedsætte dine egne præstationer. Dette er de færreste motionscyklister interesserede i.

Kører du MTB gør det ikke noget, hvis regnbukserne ikke er ultra-lette. Dog er det vigtigt, at regnbukserne har god plads, så du stadig kan klare skovens skarpe sving og ujævne underlag – uden at regnbukserne tager toppen af din bevægelighed.

Be the first to comment on "Guide: Sådan vælger du det rette regntøj til cykling"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*