Fælles cykeltur som pause fra kontorjobbet

Hverdagen på kontoret bør også indeholde andet end kopimaskine, telefon, kontorartikler og computeren. For vores samfund har taget en drejning de senere år. Vi er gået fra et aktivt landbrugs og produktionssamfund. Det betyder at vores fysiske aktivitet i dagligdagen i forbindelse med arbejdet er stærkt begrænset. Vi er blevet mere og mere stillesiddende. Dette stillesiddende arbejde betyder at risikoen metabolisk syndrom stiger og derudover betyder den manglende fysiske aktivitet at kroppen har færre muskler at stå imod med overfor den store mængde stillesiddende arbejde. Det kan virke som et uløseligt problem, men heldigvis findes der gode løsninger for den innovative arbejdsgiver.

 Tag en pause fra kontorartiklerne med en fælles cykeltur

For nogle vil det lyde som en 70’er idé med en fælles cykeltur med kontoret med den findes faktisk et monetært incitament for at gøre det. For studier viser at få pulsen op og samtidig få rørt sig er med til at skærpe koncentrationsevnen. Foruden dette har det en positiv indvirkning på stofskiftet.

Så hvis du er kæk kan du foreslå din chef at I tager en fælles cykeltur i løbet af arbejdsdagen for at han tjener flere penge. Det lyder selvmodsigende men der er ligeledes studier der har påvist at den samlede produktivitet på et kontor blev øget af et de ansatte holdt en halv times pause kontra at de arbejdede uafbrudt i 7,5 time.

Cykelturen behøver ikke vare længere end 10-20 minutter før den har gavnlig effekt for både krop og sind. I kan vælge at gøre det 1-2 faste dage om ugen eksempelvis tirsdag og torsdag og gøre det i forbindelse med en pause. Et eksempel kunne være i cykler en halv time i forbindelse med frokostpausen så den samlede pause de dage er på en time.

Styrker sammenholdet på kontoret

Det er dog ikke kun kroppen og sindet som får gavn af cykelturen. Ofte på kontorer er der en del småfnidder de ansatte imellem. Det kan være om valget af kontorartikler eller kontorets indretning. Årsagen er at alle prøver at få sat deres præg på omgivelserne så de passer bedst muligt til dem selv. Ved at mødes under anderledes omgivelser og med et fælles mål, motion, så opnår man et anderledes bånd som kollega og vil have noget at snakke om. Det er grobunden for at godt sammenhold på kontoret, fælles oplevelser af positiv art.

Så efter at have læst denne artikel kan du spørge din chef om han overhoved har råd til at lade være med at indføre ugentlige cykelture med de ansatte. Foruden øget effektivitet, bedre helbred hos de ansatte, bedre sammenhold, vil det af mange også føltes som et personale gode. En sådan gimmick er ligeledes noget han vil kunne markedsføre sig på både overfor kommende medarbejdere og sine kunder, for alle foretrækker at støtte et firma, som behandler deres medarbejdere ordentligt og værdigt.

 

 

Be the first to comment on "Fælles cykeltur som pause fra kontorjobbet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*