Elcykel – hvorfor, eller hvorfor ikke?

elcykel på campingpladsen

Skal, skal ikke… Det kan være ret svært at træffe beslutninger her i livet, men bare rolig, hjælpen er på vej.
Igennem de næste par minutter burde du nemlig blive meget klogere på, om det er et godt valg for dig at købe en elcykel. Der vil objektivt blive fremsat både fordele og ulemper ved elcykler, og herefter er det fuldstændigt op til dig at træffe den bedste beslutning.

Er du allerede nu klar over de forskellige fordele og ulemper, og vil du gerne have en anden information omkring elcykler? Så læs mere her.

Fordele ved at have en elcykel

Lad os først og fremmest tage et kig på de fordele, som man kan nyde godt af, hvis man i fremtiden kommer til at eje en elcykel.

  • Fordel nr. 1: Du gør noget godt for dig selv

Når du vælger en elcykel, så vælger du samtidig ofte noget fra. Dette fravalg kan betyde, at du kommer til at tage bilen mindre, eller det kan betyde, at du tager mindre offentlig transport.
Alt i alt betyder det ofte, at du tager et aktivt valg om, at du gerne vil leve et sundere liv med mere motion, og det er godt for os alle.

  • Fordel nr. 2: Du gør noget, som er yderst miljøvenligt

Et af de fravalg, som blev påpeget i den første fordel, var at droppe bilen. 10 elcykler udleder nemlig den samme mængde CO2 som én bil, så hvis du vælger en elcykel, så vælger du samtidig at være god imod miljøet, og det er også godt for os alle sammen.

  • Fordel nr. 3: Det er en god investering

For at blive 100% bevidst om denne fordel, så kan du med fordel spørge dig selv om dette: Hvor mange penge bruger du på brændstof hver måned? Eller hvor mange penge bruger du på offentlig transport?

Lad os sige, at du tager bussen hver dag til og fra arbejde. Det koster 25 kroner om dagen, cirka 20 dage om måneden. Dette vil altså sige, at du bruger 500 kroner om måneden på transport. Hvis du køber en elcykel til for eksempel 7500, så vil den altså have tjent sig selv ind på 15 måneder, og herefter vil du spare cirka 500 kroner om måneden.

Ulemper ved at købe en elcykel

Vi har altså slået fast, at du kan gøre noget godt for dig selv, for miljøet og for din pengepung, men hvad er ulemperne så?

  • Ulempe nr. 1: ”Puha, det er hårdt”

Dette er normalvis ikke en sætning, som man ville forbinde med en elcykel. Men hvis du ikke husker at lade cyklen op, så kan det blive meget hårdt at cykle på den. Grunden til dette er blandt andet, at motor og andre dele vejer rigtig meget, hvilke resulterer i, at cyklen er langt tungere end en normal cykel.

  • Ulempe nr. 2: ”Det er godt nok dyrt”

Selvom vi har konkluderet, at en elcykel i flere tilfælde kan være en god investering, så koster den stadig mange penge første gang, så det kan godt være nødvendigt at spare lidt op, inden man skal købe.

Be the first to comment on "Elcykel – hvorfor, eller hvorfor ikke?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*