Brug cykelturen til at få clearet hovedet

 

Cykling er en del af den danske kultur, og man gør meget ud af for at flere og flere vælger at bruge cykel som et transportmiddel. Det er nemt og bekvemt at komme rundt. Desuden er cykling sundt – det ved vi jo alle sammen godt. Men hvis man cykler alene, kan en cykeltur faktisk ikke kun være godt for fysikken, men også for psyken. En tur på cykel kan give ro til at få styr på tankerne og give hjernen en tiltrængt pause efter en lang og stresset dag.

På landevej og i skoven

Hvis dit mål med motionscyklingen er at få en tiltrængt pause fra hverdagen og få noget alenetid, er det er sådan set ligegyldigt, om du kører på racercykel på landevejene eller på mountainbike i skoven – det er op til smag og behag.

Hvis du kører på vej, skal du være særligt opmærksom på trafikanterne omkring dig, men selve cyklingen kører rimeligt meget af sig selv. Det er en god løsning, hvis dit hoved er overfyldt med tanker, og du er en smule stresset. Den monotone kørsel giver dig mulighed for at fokusere på tankerne.

Hvis du derimod hellere vil have ro og vil væk fra de larmende biler, er en skovtur på mountainbiken det oplagte valg. Her kommer du væk fra vejene og undgår at skulle være opmærksom på trafikken. Til gengæld skal du være meget opmærksom på det ujævne underlag og gående, og derfor kræver en mbt-tur din fulde koncentration. Fordelen ved dette er, at du tvinger din hjerne til at koncentrere sig om én ting – at holde dig på cyklen. På denne måde kan en mountainbike-tur faktisk også være afstressende, fordi du får sat alle de stressende tanker til stede for et øjeblik og i stedet fokuserer på nuet. Du kan købe mtb cykler her, hvis du har fået lyst til at udfordre dig selv på cykelturene.

Få professionel hjælp – find indre ro

Vi er alle sammen forskellige, hvorfor vi også bruger forskellige metoder til at afstresse og fokusere på os selv og vores tanker. Men det er ikke alle som kan nøjes med at cykle ude på landeveje eller i skoven. Desværre er det således, at det ikke altid er nok med en tur på cyklen for at få styr på de tanker, der farer rundt i hovedet. Er dette tilfældet, så er det altid en god idé søge hjælp hos en professionel, hvor man kan få et objektivt syn på det man går igennem. Hvilken form for hjælp man søger, afhænger også af det behov man har. Dog en af muligheder kunne være at man aflægger et besøg hos en af psykoterapeuterne fra www.sensetik.dk, der tilbyder sessioner over hele landet.

Psykoterapi – krop og sjæl

En psykoterapeut kan hjælpe dig gennem livskriser og kan blandt andet give dig værktøjer til at bevare begge ben på jorden og forebygge udbrændthed og stress. Det er en god måde, at komme i kontakt med dig selv og få en bedre forståelse af dit sind. Står du i situationen og har det ret svært ved at samle tankerne og finde ro, er det under alle omstændigheder en god idé at gøre noget ved det. En kombination af samtaler, kontakt og dybere indblik i dit eget sind, kunne være at det er den rette vej at gå for at bedre kunne, hvorfor man døjer med de forskellige tanker og problemer. I denne forbindelse er spørgsmålet så bare, om en fast cykelrutine kan klare det i første omgang, eller om du skal have hjælp udefra eller om disse to skal kombineres.

Be the first to comment on "Brug cykelturen til at få clearet hovedet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*