Bliv set i mørket

Det er vigtigt, at der er lys på din cykel. Det er med god grund, at det er lovpligtigt at have lys både foran og bagpå fra solnedgang til solopgang, for du er mere udsat på en cykel, hvis du skulle blive ramt af en bil. Desuden hjælper det også dig med at kunne se, hvis du kører et sted, hvor der er mørkt.

Lygter fås både som den slags, du skal huske at sætte på og skifte batteri på, eller som relights, der ved magneter sikrer, at der er lys på, når du bruger cyklen. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du har et sæt lygter, der er godkendte, for det er din sikkerhed for at blive set.

Men cykellygter er mere end bare de lovpligtige af slagsen. Det er også lygter, du kan bruge, hvis du kører i mørke skove eller andre steder, hvor du selv har brug for mere lys end det, der er standard. Se flere cykellygter her, hvor du kan få en rigtig god idé om, hvilke muligheder der er på markedet.

Den lovpligtige lygte

En helt standardlygte kan du få i et supermarked. Og det til ingen penge. Men kvaliteten er også derefter. Ja den er fint lovpligtig, for de sælger ikke ulovlige varer, men du får heller ikke meget kvalitet til små penge. Det er lygter, hvor batteriet ikke holder længe, og hvor du derfor risikerer, at du løber tør for batteri på vejen og derfor ikke kan køre videre. Eller du har fået en lygte, hvor den har en kedelig tendens til at tænde sig selv nede i tasken eller i lommen, og når du så skal bruge lygten, så virker den ikke rigtig længere, for den har holdt en mindre lysfest, mens du ikke havde brug for den.

Er det en lygte med elastik, så risikerer du også, at denne hurtigt bliver slap, og så har du en lygte, som måske ryger af, mens du er ude at køre. Er det baglygten, så ligger du næppe mærke til det, før du er fremme, og så skal du ud og have en ny.

Derfor er det penge godt givet ud at investere i et sæt lygter, der giver ordentligt lys, som ikke tænder, uden det er med vilje, og som bliver siddende, som de skal, når det først er monteret.

Lys på toppen

Pandelygter er noget de fleste af os forbinder med legetøj eller minearbejdere, men som cykellygte er de rigtig smarte også. Du kan have lygten rundt om din cykelhjelm, hvor den sidder stabilt og giver lys begge veje, og når dine lygter sidder så højt, så er du sikker på, at de kan ses af alle. Din jakke kan i hvert fald ikke dække for baglygten, og det er ikke noget problem, hvis du er iført regnslag, eller du samtidig med du cykler også transporterer noget.

Pandelygten fås også som ren forlygte, som kan give dig lidt ekstra lys, hvis du for eksempel kører i mørke og gerne vil kunne se vejen, eller hvis du kører i skovene, når det er mørkt.

Be the first to comment on "Bliv set i mørket"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*